Objavljeno 01.04.2019

Kategorija : Župne obavijesti

Biskup Gorski krstio Viktora, sedmo dijete u obitelji Švalj

U nedjelju 31. ožujka 2019. godine popodnevnoj svetoj misi u 11 sati u našoj župnoj krašićkoj crkvi prisustvovao je novi član obitelji Švalj te novi član krašićke župne i kršćanske zajednice.

Obitelj Švalj krstila je svoje sedmo dijete i dodijelili mu ime Viktor, u prisustvu mnogobrojnih članova krašićke župe i posjetitelja, u krugu prijatelja, vjernika i obitelji.

Misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski uz kojega je bio naš župnik vlč. Ivan Vučak i član obitelji Švalj-Pužin preč. Zlatko Golubić župnik župe sv. Marije na Dolcu u Zagrebu.

U propovijedi mons. Gorskog za razmišljanje je najupečatljivija ostala zaključna rečenica: "Roditelji, ne zatvarajte vrata svojoj djeci, ostavite im mogućnost da se vrate!" Tu poruku svatko može shvatiti na vlastiti način, ali dakako ponajprije ima široku poruku - nikada ne bismo smjeli zatvarati ta jedna „figurativna“ vrata našeg srca, naše duše bilo kome.

Naša nas divna kršćanska vjera uči dvije bazične i rekli bismo najbitnije smjernice za život  - „Ljubi gospodina Boga svoga“ i „Ljubi svoga bližnjega“. Upravo se o tome i radi ovdje. To je bit propovijedi i evanđelja koje smo slušali, ljubiti svakoga i oprostiti svakome ma koliko u našim očima pogriješio.

Svatko od nas pogriješi i kad-tad shvati što je učinio i baš nam je tada potreban oprost, tada moramo priznati da smo pogriješili i pokajati se, vratiti se u okrilje svoje „obitelji“, vratiti se u naručje Gospodnje, pod okrilje Onog tko nas nikada neće napustiti dokle god imamo vjeru u njega i vjeru u sebe i svakog čovjeka, jer svaki je čovjek u očima Božjim njegovo dijete.
 


Švalj Dominik
 

Zavjetni dar za uslišani zagovor bl. Alojziju Stepincu


Dodajmo ovoj lijepoj vijesti da je u nedjelju u Krašić hodočastila obitelj Vitić koja je donijela svoj zavjetni dar u zahvalnost za dar uslišanja molitava po zagovoru bl. Alojzija Stepinca. Po njegovom zagovoru, obitelj Vitić uspjela se izboriti za pravdu u dugogodišnjem sudskom procesu. 


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

Varaždinski biskup u miru mons. Mrzljak u Krašiću proslavio 50 godina svećeništva


Mons. Josip Mrzljak, biskup u miru, a donedavni varaždinski biskup, u subotu 30. studenoga proslavio je 50 godina svećeništva

Misa Zahvalnica i završetak hodočasničke godine u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru


U nedjelju, 27. listopada 2019., proslavljena je misa Zahvalnica i završetak hodočasničke godine u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru, najstarijem svetištu sjeverozapadne Hrvatske.

Hodočašće Nadbiskupske klasične gimnazije u Karlovac i Krašić


Hodočašće Nadbiskupske klasične gimnazije u Karlovac i Krašić

Održan 7. hrvatsko-slovenski susret u Stepinčevu Krašiću


Održan 7. hrvatsko-slovenski susret u Stepinčevu Krašiću U Krašiću, rodnoj župi hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca, u subotu 19. listopada održan je sedmi susret hrvatskih i slovenskih katolika.

U Krašiću proslavljena 25. obljetnica svećeništva vlč. Darka Pužina


Svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 7. srpnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, svečano je proslavljena 25. obljetnica svećeništva vlč. Darka Pužina.

Cvjetnica u Krašiću!


Procesijom i misnim slavljem, kao i diljem domovine proslavljen blagdan Cvjetnice.