Objavljeno 29.09.2018

Kategorija : Župne obavijesti

Proslava 20. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću

20. obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, bit će svečano proslavljena u srijedu 3. listopada, u blaženikovoj rodnoj župi Presvetog Trojstva u Krašiću. Prvi dan trodnevne duhovne priprave počinje u nedjelju 30. rujna u 18 sati, krunicom i litanijama bl. Alojzija Stepinca. U 18.30 je svečano euharistijsko slavlje koje predvodi preč. Denis Barić, tajnik Druge Sinode Zagrebačke nadbiskupije. Nakon mise u 19.30 koncert je klasične glazbe “Lux musicae”.
Drugi dan trodnevnice u ponedjeljak 1. listopada, nakon krunice i litanija bl. Alojzija Stepinca u 18 sati, misno slavlje u 18.30 predvodi vlč. Domagoj Matošević, rektor svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Nakon mise u 19.30 kratki je koncert zbora župe Uznesenja BDM iz Marije Bistrice.
I posljednjeg dana trodnevne duhovne priprave, u utorak 2. listopada, krunica i litanije bl. Alojzija Stepinca počinju u 18 sati, a u 18.30 svečano je euharistijsko slavlje koje predvodi vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Nakon mise, u 19.30 bit će svjedočanstvo misionara Crkve u Africi.
Središnja proslava 20. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca u župi Presvetog Trojstva u Krašiću je u srijedu, 3. listopada. Svečano euharistijsko slavlje u 12 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu biskupa i svećenika Zagrebačke metropolije. U 18 sati krunica je i litanije bl. Alojzija Stepinca. Misu u 18.30 predvodi vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promicatelj katoličkih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Nakon mise u 19.30 slijedi kateheza za mlade.
U sklopu programa proslave ovog jubileja u petak 5. listopada bit će upriličen i veliki koncert duhovne glazbe. Koncert započinje u 20 sati a održava se u šatoru pored crkve. Nastupaju i svjedoče: Alan Hržica, Marija i Ivana Husar te Ana Rucner. U subotu 6. listopada hodočasnički je dan. Svečano euharistijsko slavlje bit će u 11 sati.
U nedjelju 7. listopada na Dane kruha u 8 sati počinje misno slavlje s blagoslovom prvoškolaca i ostale školske djece te zahvalom za plodove jeseni. U 9.15 na krašićkom Trgu blagoslov je plodova jeseni. U 9.30 slijedi nastup KUD-a „Josip Torbar”, mažoretkinja i dječjeg vrtića „Didi”. Na svečanom euharistijskom slavlju s početkom u 11 sati proslavit će se i 80. godina prisutnosti redovnica Služavki Malog Isusa u Krašiću. Misu predslavi pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško.
U ponedjeljak 8. listopada na Dan hrvatske neovisnosti u Krašić hodočasti molitvena zajednica Marijin vijenac Kraljice obitelji. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi sisački biskup Vlado Košić.


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

U KRAŠIĆU PROSLAVLJEN TITULAR STARE ŽUPNE CRKVE SV. TRIJU KRALJEVA


U srijedu, 6. siječnja 2021. godine svečano je proslavljen titular stare krašićke župne crkve koja se spominje još davne 1334. godine po zapisima Ivana Arhiđakona Goričkog.

Blagoslov vode u našoj župi


Blagoslov vode u našoj župi bit će 5. siječnja, uoči Bogojavljenja, na večernjoj sv. misi u 18:30 sati. Blagoslovljena voda u bočici moći će se uzeti ispred oltara u utorak i na blagdan Bogojavljenja nakon sv. misa. Nije potrebno nositi svoje boce.

KRAŠIĆ ZA VUKOVAR


U predvečerje 18. studenog 2020. god. u Krašiću je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić.

Pozivom na broj 060 9006 sudjelujte u obnovi spomen doma blaženoga Alojzija Stepinca u Krašiću


Krašić, 15. listopada 2020. – Nakon što su tragovi vremena postali sve očitiji na jednom od simbola ustrajanja u vjeri i ljubavi prema domovini i ljudima - spomen domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, u kojem je proveo posljednje godine svoga život

Župa Krašić svečano proslavila 22. obljetnicu proglašenja Alojzija Stepinca blaženim


Župa Presvetog Trojstva u Krašiću proslavila je 22. obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca trima posebnim događajima.

***BICIKLOM KROZ HRVATSKU ZA SPOMEN DOM BL. ALOJZIJA STEPINCA U KRAŠIĆU!"


***BICIKLOM KROZ HRVATSKU ZA SPOMEN DOM BL. ALOJZIJA STEPINCA U KRAŠIĆU!"