Objavljeno 25.04.2018

Kategorija : Župne obavijesti

U Krašiću kršteno peto dijete obitelji Ćuk

Dana 22. travnja 2018., na Nedjelju Dobrog Pastira u župi Presvetog Trojstva u Krašiću, kršteno je peto dijete obitelji Ćuk. Naime, svi su biskupi bili zauzeti dijeljenjem sakramenta sv. Potvrde te nijedan nije mogao doći na euharistijsko slavlje u Krašić krstiti dijete, pa je ta čast u ime Zagrebačke nadbiskupije, Nadbiskupskog Duhovnog stola, pripala župnom upravitelju vlč. Ivanu Vučaku. 

 

Nova članica kršćanske zajednice zove se Katarina, a dobila je ime po sv. Katarini Sijenskoj. Vlč. Vučak je dao naglasak pod propovijedi na zvanja a to su: brak i obitelj, redovništvo, svećeništvo i Bogu posvećeni laikat. Prema svakom zvanju treba se ponašati odgovorno. Brak je zajednica muškarca i žene, oboje su u njemu da usreće jedan drugog, a ne samo da imaju koristi, jer najveće dobro koje možemo učiniti za nekoga je da damo dio sebe za nju odnosno njega. Također je i važan odgoj u obitelji, ali ako obitelj je složna i uzda se u Boga, prepoznat će najveće bogatstvo u djeci. Redovništvo i svećeništvo su duhovna zvanja za koja treba moliti, budući da su svakoj zajednici vjernika potrebni iskreno posvećeni predvodnici, koji, ostavljajući sve, čitav svoj život radikalno polažu u Krista. Primjer toga je bl. Alojzije Stepinac koji je unatoč svemu išao dalje za Gospodina,  kada ga je Papa Pio XII. imenovao kardinalom Svete Rimske Crkve, nije želio napustiti svoj narod, svoje vjernike nego je poput Pastira Dobroga ostao sa svojim “stadom” i hrabo nastavio služiti u ime Onoga koji ga jača. Te na kraju i Bogu posvećeni laikat, koji gradi Isusovo kraljevstvo. Samo na nama je da odlučimo, Bog nam daje izbor.

 

Kasnije toga istog dana mladi iz Župe hodočastili su u Zagrebačku katedralu na susret mladih, zajedno sa mladima iz grada Jastrebarsko. Prisustvovali su na klanjanju i misi predvođenom kardinalom Josipom Bozanićem. Nakon mise bili su na koncertu Božje slave, Nadbiskupijskog zbora mladih i bogoslovnog benda Sirah, u dvorištu Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

 

Katarina Stepinac, župna medijska suradnica. 


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

Cvjetnica u Krašiću!


Procesijom i misnim slavljem, kao i diljem domovine proslavljen blagdan Cvjetnice.

Redovnice su neodvojiva sastavnica Stepinčeva životnog puta, službe i mučeništva


Više od tri stotine redovnica s područja Zagrebačke nadbiskupije hodočastilo je u subotu 6. travnja 2019. godine u Krašić.

Biskup Gorski krstio Viktora, sedmo dijete u obitelji Švalj


Obitelj Švalj krstila je svoje sedmo dijete i dodijelili mu ime Viktor, u prisustvu mnogobrojnih članova krašićke župe i posjetitelja, u krugu prijatelja, vjernika i obitelji.

Devetnica uoči proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, 2019.


Devetnica uoči proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, 2019.

Predsjednica u Krašiću: Život Alojzija Stepinca treba biti svjetlo našim djelima


Predsjednica u Krašiću: Život Alojzija Stepinca treba biti svjetlo našim djelima

ŽUPLJANI ŽUPE KRAŠIĆ HODOČASTILI U SVETU ZEMLJU


ŽUPLJANI ŽUPE KRAŠIĆ HODOČASTILI U SVETU ZEMLJU