Objavljeno 25.04.2018

Kategorija : Župne obavijesti

U Krašiću kršteno peto dijete obitelji Ćuk

Dana 22. travnja 2018., na Nedjelju Dobrog Pastira u župi Presvetog Trojstva u Krašiću, kršteno je peto dijete obitelji Ćuk. Naime, svi su biskupi bili zauzeti dijeljenjem sakramenta sv. Potvrde te nijedan nije mogao doći na euharistijsko slavlje u Krašić krstiti dijete, pa je ta čast u ime Zagrebačke nadbiskupije, Nadbiskupskog Duhovnog stola, pripala župnom upravitelju vlč. Ivanu Vučaku. 

 

Nova članica kršćanske zajednice zove se Katarina, a dobila je ime po sv. Katarini Sijenskoj. Vlč. Vučak je dao naglasak pod propovijedi na zvanja a to su: brak i obitelj, redovništvo, svećeništvo i Bogu posvećeni laikat. Prema svakom zvanju treba se ponašati odgovorno. Brak je zajednica muškarca i žene, oboje su u njemu da usreće jedan drugog, a ne samo da imaju koristi, jer najveće dobro koje možemo učiniti za nekoga je da damo dio sebe za nju odnosno njega. Također je i važan odgoj u obitelji, ali ako obitelj je složna i uzda se u Boga, prepoznat će najveće bogatstvo u djeci. Redovništvo i svećeništvo su duhovna zvanja za koja treba moliti, budući da su svakoj zajednici vjernika potrebni iskreno posvećeni predvodnici, koji, ostavljajući sve, čitav svoj život radikalno polažu u Krista. Primjer toga je bl. Alojzije Stepinac koji je unatoč svemu išao dalje za Gospodina,  kada ga je Papa Pio XII. imenovao kardinalom Svete Rimske Crkve, nije želio napustiti svoj narod, svoje vjernike nego je poput Pastira Dobroga ostao sa svojim “stadom” i hrabo nastavio služiti u ime Onoga koji ga jača. Te na kraju i Bogu posvećeni laikat, koji gradi Isusovo kraljevstvo. Samo na nama je da odlučimo, Bog nam daje izbor.

 

Kasnije toga istog dana mladi iz Župe hodočastili su u Zagrebačku katedralu na susret mladih, zajedno sa mladima iz grada Jastrebarsko. Prisustvovali su na klanjanju i misi predvođenom kardinalom Josipom Bozanićem. Nakon mise bili su na koncertu Božje slave, Nadbiskupijskog zbora mladih i bogoslovnog benda Sirah, u dvorištu Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

 

Katarina Stepinac, župna medijska suradnica. 


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

ŽUPLJANI ŽUPE KRAŠIĆ HODOČASTILI U SVETU ZEMLJU


ŽUPLJANI ŽUPE KRAŠIĆ HODOČASTILI U SVETU ZEMLJU

Proslava 20. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću


Proslava 20. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću

Župljani Krašića na otvaranju postupka beatifikacije s. Žarke i njezinih susestara u Gospiću


U srijedu, 16. svibnja 2018. godine, točno 72 godine od mučeničke smrti sestre Žarke Julijane Ivasić, njezina rodna župa Krašić hodočastila je na njezin grob u Gospić te sudjelovala na svečanoj svetoj misi koju je predslavio preuzvišeni gospodin biskup, m

U Krašiću kršteno peto dijete obitelji Ćuk


U Krašiću kršteno peto dijete obitelji Ćuk

POGLAVARI I BOGOSLOVI SJEMENIŠTA "REDEMPTORIS MATER" POSJETILI KRAŠIĆ


Poglavari s bogoslovima biskupijskih misijskih sjemeništa "Redemptoris mater" iz Pule i Sarajeva u nedjelju 8. travnja 2018. posjetili su Krašić i sudjelovali na svetoj misi u 11 sati.

PROSLAVA 120. OBLJETNICE ROĐENJA BL. ALOJZIJA STEPINCA


PROSLAVA 120. OBLJETNICE ROĐENJA BL. ALOJZIJA STEPINCA