Objavljeno 06.01.2021

Kategorija : Župne obavijesti

U KRAŠIĆU PROSLAVLJEN TITULAR STARE ŽUPNE CRKVE SV. TRIJU KRALJEVA

U srijedu, 6. siječnja 2021. godine svečano je proslavljen titular stare krašićke župne crkve koja se spominje još davne 1334. godine po zapisima Ivana Arhiđakona Goričkog. 

Sama proslava započela je u predvečerje svetkovine svečanom svetom misom i blagoslovom „tri kraljske vode“ koju je predslavio domaći župnik, vlč. Ivan Vučak u koncelebraciji s preč. Stjepanom Penićem, svećenikom u mirovini. 

Na samu svetkovinu Bogojavljanja, slavljene su tri svete mise. Jutarnju svetu misu predslavio je domaći župnik, zatim svetu misu u 9,30 sati predslavio je pater Đani Kordić, svećenik karmeličanin koji boravi u novom samostanu u Jezerinama, samostan bl. Alojzija Stepinca: „Kuća Molitve“ te središnje svečano euharistijsko slavlje predslavio je vlč. mr. Marko Vuković, svećenik na doktoratu u Rimu u koncelebraciji s preč. Stjepanom Penićem te domaćim župnikom. 

Vlč. Marko naglasio je kako je danas veliki blagdan Bogojavljanja, a na Bogojavljanje se slave tri otajstva Isusova života: prvo kada se On objavio na svadbi u Kani Galilejskoj, zatim za vrijeme Krštenja na rijeci Jordanu te na blagdan Bogojavljanja. U svakom od tih Bogojavljanja Isus nam je objavio nešto o sebi. U Kani Galilejskoj pokazao je kako je blizu svakom čovjeku i kako pretvara žalost u radost. Za vrijeme krštenja stao je u red grešnika, ne osuđujući nikoga te pokazavši kako je blizu svakom čovjeku. Te na blagdan sv. Triju Kraljeva želio se objaviti cijelom svijetu, svakom čovjeku i svakom stvorenju. 

Na kraju euharistijskog slavlja, vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe pozvao je vrijedne gospođe iz zajednice „sv. Marta“ koje svakoga tjedna već pune tri godine, nesebično i neumorno čiste krašićku župnu crkvu i pastoralni centar kako bi svim hodočasnicima i župljanima crkva bila uredna i čista. Kao mali znak pažnje gospođe su dobile Zahvalnicu župe Krašić.

 

Sama proslava svetkovine svetih Triju Kraljeva – Bogojavljanja završila je blagoslovom župne kuće i samostana „sv. Nikole Tavelića“ gdje žive časne sestre Služavke Maloga Isusa koje preko 80 godina služe u župi Krašić. 

Katarina Stepinac

župna medijska suradnica


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

U KRAŠIĆU PROSLAVLJEN TITULAR STARE ŽUPNE CRKVE SV. TRIJU KRALJEVA


U srijedu, 6. siječnja 2021. godine svečano je proslavljen titular stare krašićke župne crkve koja se spominje još davne 1334. godine po zapisima Ivana Arhiđakona Goričkog.

Blagoslov vode u našoj župi


Blagoslov vode u našoj župi bit će 5. siječnja, uoči Bogojavljenja, na večernjoj sv. misi u 18:30 sati. Blagoslovljena voda u bočici moći će se uzeti ispred oltara u utorak i na blagdan Bogojavljenja nakon sv. misa. Nije potrebno nositi svoje boce.

KRAŠIĆ ZA VUKOVAR


U predvečerje 18. studenog 2020. god. u Krašiću je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić.

Pozivom na broj 060 9006 sudjelujte u obnovi spomen doma blaženoga Alojzija Stepinca u Krašiću


Krašić, 15. listopada 2020. – Nakon što su tragovi vremena postali sve očitiji na jednom od simbola ustrajanja u vjeri i ljubavi prema domovini i ljudima - spomen domu blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, u kojem je proveo posljednje godine svoga život

Župa Krašić svečano proslavila 22. obljetnicu proglašenja Alojzija Stepinca blaženim


Župa Presvetog Trojstva u Krašiću proslavila je 22. obljetnicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca trima posebnim događajima.

***BICIKLOM KROZ HRVATSKU ZA SPOMEN DOM BL. ALOJZIJA STEPINCA U KRAŠIĆU!"


***BICIKLOM KROZ HRVATSKU ZA SPOMEN DOM BL. ALOJZIJA STEPINCA U KRAŠIĆU!"