Objavljeno 10.07.2019

Kategorija : Župne obavijesti

U Krašiću proslavljena 25. obljetnica svećeništva vlč. Darka Pužina

Na misnom slavlju, koje je započelo svečanom procesijom sudjelovalo je deset svećenika i stalni đakon. Uvodni pozdrav okupljenima uputio je župnik domaćin vlč. Ivan Vučak. Osim rodbine, prijatelja i župljana Krašića, na misi je bilo i mnogo vjernika iz župa u kojima je vlč. Pužin djelovao.

“Predragi u Kristu Isusu! Što može reći ili što smije reći svećenik nakon 25 godina svećeništva? Može s još većom gorljivosti ponavljati iskustvo milosti Božje: ‘Sve mogu u onome koji me jača!’“, naglasio je mons. Juraj Batelja u homiliji, primijetivši kako sve manje mladih i srebrnih misa u župama upozorava na zaboravljanje kako su duhovna zvanja čudesni Božji dar, baš kao što je čudesno i ovo 25-godišnje služenje slavljenika Pužina.

Vlč. Darko Pužin rodio se u Krašiću 6. rujna 1967. godine. Zajedno s 28 drugih đakona, za svećenika ga je 26. lipnja 1994. zaredio sluga Božji kardinal Franjo Kuharić. Budući da se osjećao Krašićancem vlč. Pužin za mladomisničko geslo izabrao je riječi psalma, tako drage bl. Alojziju Stepincu: „K tebi, Gospodine, uzdižem dušu svoju. U tebe se uzdam, Bože moj!“ (us. Ps. 86, 4;25,2).

U Markuševcu je 3. srpnja 1994. slavio mladu misu. U Odri je bio kapelan od 1994. do 2001. godine. Kao prvi župnik u Granešinskim Novakima (2001.-2009.) okupio je uzornu župnu zajednicu, a za njegova župnikovanja izgrađeni su crkva i župna kuća. U župi Sveta Klara (2009.-) župnik je posljednjih devet godina i obnovio je župnu crkvu, područne kapele i župni dom.

Misno slavlje animirao je župni zbor sv. Klare pod ravnanjem profesorice Alle Čorak. Na kraju mise vjernici su izmolili i molitvu za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca te je vlč. Pužina uputio nazočnima izraze zahvale, posebno onima koji su ga pratili kroz 25 godina svećeništva.


Ja iz ove zemlje ne idem! Smatram svojom dužnošću, da u ovim teškim danima ostanem sa svojim narodom i svećenstvom.

Bl. Alojzije Stepinac

Trpjeti i raditi za Katoličku crkvu. Od ovih principa ne odstupamo nikada, makar uz cijenu života.

Bl. Alojzije Stepinac

Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.

Bl. Alojzije Stepinac

Tu su biskupi, koji nas vode, a kad bi i koji biskup zastranio, još je tu Sveta Stolica – Sveti otac koji nikad neće zalutati u stvarima vjere.

Bl. Alojzije Stepinac

Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.

Bl. Alojzije Stepinac

Mislim da Gospodin Bog neće uništiti siromašni naš narod, da će mu se smilovati, kad je Sveti otac ovo učinio.

Bl. Alojzije Stepinac

U Krašiću svečano proslavljen 122. rođendan blaženoga Alojzija Stepinca


U petak 8. svibnja 2020. svečanom svetom misom proslavljen je 122. rođendan blaženog Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću, kao i dan Općine Krašić te Osnovne škole bl. Alojzija Stepinca.

Sjemeništarci hodočastili bl. Alojziju u Krašić


U srijedu 5. veljače ove godine na liturgijski spomendan sv. Agate, djevice i mučenice, sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate hodočastili su u Krašić

Četvrti dan devetnice uoči Stepinčeva


U utorak, 4. veljače 2020. u župi Presvetog Trojstva – Krašić proslavljen je četvrti dan devetnice uoči blagdana blaženog Alojzija Stepinca

U devetnici priprave za blagdan Stepinčeva u Krašiću služena grkokatolička liturgija


U krašićkoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u ponedjeljak 3. veljače služena je svečana liturgija sv. Ivana Zlatoustoga. Liturgijsko slavlje u sklopu devetnice povodom blagdana bl. Alojzija Stepinca predslavio je apostolski administrator Križevačke eparhi

Započela devetnica u čast bl. Alojzija Stepinca u Krašiću


U rodnoj župi bl. Alojzija Stepinca u subotu 1. veljače započela je devetnica pred proslavu samog blagdana.